tajkuni_main_logo univerza_v_mariboru_tajkuni tajkuni_rozman_kotnik_brumen
     
 

O PROJEKTU

Namen

Zasebnost uporabnikov

 

TAJKUNI

Ivan Rozman

Mitja Kotnik

Boštjan Brumen

 

SAJ NI RES, PA JE

Navodilo za vnos

Seznam

 

LISTA ODSTRELJENIH

Navodilo za vnos

Seznam

 

TAJKUNSKE ZGODBE

Navodilo za vnos

Seznam

 

OSTALO

Kontakt

Izjava maj 2011

Izjava za javnost

Članek v Žurnal24

Članek v Financah

ZASEBNOST UPORABNIKOV

Zasebnost uporabnikov je naša največja skrb. Že v začetku projekta smo se zavedali, da brez zasebnosti in zagotovljene anonimnosti uporabnikov spletno mesto ne bo živelo. Znano je namreč, da tajkunski lobi na Univerzi v Mariboru na različne načine onemogoča ljudi, ki so pripravljeni povedati to, kar si mislijo. Osnovni namen tega spletnega mesta je ljudem, predvsem iz akademskega okolja, zagotoviti svobodo govora.

Avtorji tega spletnega mesta nismo računalnikarji in smo nasvete, kako zagotoviti kar najvišji nivo anonimnosti in zasebnosti uporabnikov, poiskali pri računalniških strokovnjakih v tujini. Ti so zasnovali in izdelali spletno mesto ter ga namestili na spletne strežnike v eksotičnih deželah Azije, kamor lovke Univerzitetne hobotnice ne se sežejo. V pravilih uporabe je tudi navedeno, da do vsebin in dnevnikov spletnega strežnika nimajo dostopa niti organi pregona iz ZDA in Evropske unije.

Če zgornji odstavek povzamemo v manj tehničnem smislu lahko zapišemo, da je našim uporabnikom zagotovljeno, da nihče ne bo ugotavljal, kdo je vnesel komentar, iz katerega računalnika je bil naložen uradni dokument Univerze v Mariboru in nihče ne bo sposoben ugotoviti, kdo je sestavil in objavil članek.

Od naših uporabnikov pričakujemo samocenzuro in visok nivo komunikacije. Svoboda govora nikakor ne pomeni sovražnega govora in nestrpnosti. Dokler bodo vsebine usklajene z navedenimi smernicami, ne bomo opravljali nobene cenzure objavljenih vsebin.