tajkuni_main_logo univerza_v_mariboru_tajkuni tajkuni_rozman_kotnik_brumen
     
 

O PROJEKTU

Namen

Zasebnost uporabnikov

 

TAJKUNI

Ivan Rozman

Mitja Kotnik

Boštjan Brumen

 

SAJ NI RES, PA JE

Navodilo za vnos

Seznam

 

LISTA ODSTRELJENIH

Navodilo za vnos

Seznam

 

TAJKUNSKE ZGODBE

Navodilo za vnos

Seznam

 

OSTALO

Kontakt

Izjava maj 2011

Izjava za javnost

Članek v Žurnal24

Članek v Financah


Izjava organizacijskega odbora www.uni-mb.org ob inavguraciji novega rektorja Univerze v Mariboru dr. Danijela REBOLJA


Slovenske konjice, 7.5.2011

Tajkunsko vodstvo Univerze v Mariboru, zaradi katerega smo se združili nekateri zaposleni in bivši zaposleni na UM ter ustvarili spletno mesto www.uni-mb.org, se je pretekli teden poslovilo. Ob tej priložnosti organizacijski odbor www.uni-mb.org objavlja kratko izjavo.

Ocenjujemo, da je temeljni namen spletnega mesta udejanjen: Univerza v Mariboru je osvobojena treh ključnih ljudi, ki so jo zavzeli in so jo poskušali spremeniti v totalitarno organizacijo. Poleg tega smo prepričani, da se udejanja sekundarni namen in bo tajkunsko vodstvo, skupaj s svojimi tesnimi sodelavci, kmalu odgovarjalo za svoja dejanja.
Ob tem želimo izpostaviti, da je trojica samo vrh tajkunske hobotnice. Odzivi uporabnikov www.uni-mb.org so nedvomno dokaz, da je tajkunska ekipa širša. V zvezi s tem novemu rektorju Univerze sporočamo naše mnenje, da zamenjava (pod)izvajalcev tajkunske politike nikakor ne more biti interpretirana kot maščevanje, ampak je samo nujno potrebna aktivnost v postopku prevzemanja odgovornosti za prihodnji razvoj naše Univerze. In ta odgovornost novega vodstva je zelo velika.

Ne moremo mimo zadnjih izjav odhajajočega rektorja dr. Ivana Rozmana. Če je že delal po svoji najboljši vesti in je naredil veliko dobrega, potem ga velja znova opozoriti, da je naredil tudi VELIKO slabega. V nadaljevanju izpostavljamo dva primera.
Po članicah naše Univerze je pred dvema letoma vneto razlagal, kako bodo tajkunskih deooji ustvarjali dobiček, zniževali stroške in zviševali nivo kakovosti storitev. Danes je slika katastrofalna: podjetja so v stečaju ali na robu stečaja, ljudje so brez službe, podjetje Uni servis d.o.o. ima milijonske terjatve do podjetij v hobotnici. Ivan Rozman je osebno odgovoren za takšno stanje, saj je na vsakem dokumentu njegov podpis. Njegovo sprenevedanje, kako kar naenkrat ne pozna zadev in jih tako ne more komentirati razumemo kot višek arogance. Po drugi strani nam dr. Rozman na zaključni zakuski razloži, kako je njegova največja napaka pri vodenju naše Univerze prevelika koncentracija moči v rokah rektorja!
Med VELIKO slabega lahko prištejemo še dolgo listo odstreljenih ljudi iz naše Univerze, ki veliko pove o trenutnem stanju na naši Univerzi.

Ob izpostavljenem v prejšnjem odseku, se sprašujemo, kako je mogoče, da nekateri posamezniki vidijo navedeno kot razcvet Univerze v Mariboru?

Uporabnikom spletnega mesta se zahvaljujemo za njihove prispevke. Menimo, da so prav prispevki uporabnikov bistveno pripomogli k odpoklicu tajkunskega vodstva, medtem ko je bila iniciativa našega odbora zgolj in samo povod.

Poleg javno objavljenih prispevkov in dokumentov, smo preko kontaktnega obrazca prejeli veliko sporočil in nekaj dokumentov, med drugim bančne izpiske, ki dokazujejo izplačila na bančne račune oseb, omenjenih na našem spletnem mestu. Obžalujemo, da pošiljatelji teh dokumentov niso javno objavili, saj bi podkrepili nekatere odmevne članke na spletnem mestu www.uni-mb.org.

Kljub nekaterim predlogom, da naj spletno mesto www.uni-mb.org (po)ostane refleksija novega vodstva naše Univerze, smo se odločili, da začasno izključimo možnost objavljanja člankov. Računamo, da bo novo vodstvo izvedlo potrebne spremembe in omogočilo akademsko vzdušje ter svobodo govora na naši Univerzi. Nekateri člani organizacijskega odbora bomo pri tem lahko aktivno sodelovali, medtem ko bomo drugi budno spremljali izpolnjevanje predvolilnih obljub novega vodstva.

Organizacijski odbor
www.uni-mb.org