tajkuni_main_logo univerza_v_mariboru_tajkuni tajkuni_rozman_kotnik_brumen
     
 

O PROJEKTU

Namen

Zasebnost uporabnikov

 

TAJKUNI

Ivan Rozman

Mitja Kotnik

Boštjan Brumen

 

SAJ NI RES, PA JE

Navodilo za vnos

Seznam

 

LISTA ODSTRELJENIH

Navodilo za vnos

Seznam

 

TAJKUNSKE ZGODBE

Navodilo za vnos

Seznam

 

OSTALO

Kontakt

Izjava maj 2011

Izjava za javnost

Članek v Žurnal24

Članek v Financah


Izjava organizacijskega odbora www.uni-mb.org ob peti obletnici spletnega mesta UNI ORG


Lesce, 23.8.2015

Natanko pred petimi leti je naš projekt zagledal luč sveta. In prav to je bil razlog, da smo se vsi člani organizacijskega odbora danes sestali na kratkem srečanju.

Bilo je maja 2011, ko smo se nazadnje srečali in takrat je bilo vzdušje precej prešerno. Staro vodstvo Univerze je zapustilo prestol in ustoličen je bil novi rektor. Na današnjem srečanju smo ocenili, da je nekaj zaslug za tak rezultat imel tudi naš "uni org". Celotno izjava organizacijskega odbora iz leta 2011 je objavljena tukaj.

Prisotni smo se danes strinjali, da so se žal uresničile pesimistične napovedi našega sodelavca, da dr. Danijel Rebolj ne bo kos rektorski funkciji. Maja 2011 smo njegovo izvajanje skorajda preslišali, medtem ko smo danes pozorno poslušali reprizo. Mnenje, da bo samo neizmerna ambicija po vodstvenih položajih dr. Rebolja premalo za učinkovito vodenje naše Univerze ter za uspešno prenovo univerzitetne uprave, se je izkazala za točno. Sodelavec odbora je ponovil svojo izjavo iz majskega srečanja 2011, da bi dr. Rebolj kandidiral tudi za vodjo "prestavljanja teglov na univerzitetnem dvorišču", če bi bila taka funkcija razpisana.

Reboljevi začetni spodrsljaji na področju kadrovanja, ko je za glavna tajnika imenoval Jureta Marna in kasneje Mojco Tancer Verboten, so delovali kot začetniške napake, medtem ko smo se danes strinjali, da je postopek imenovanja Mojce Tancer predstavljal vzorec Reboljevega delovanja skozi celoten mandat. Naj spomnimo: novo ustoličeni rektor je položaj glavnega tajnika obljubil vsaj štirim kandidatom, potem pa je na sestanku dekanov le-tem ponudil peto kandidatko, Mojco Tancer.
Do konca mandata se je dr. Rebolj odpovedal številnim svojim podpornikom in najtesnejšim sodelavcem. Najbrž bi lahko nastala mini lista odstreljenih.

Organizacijski odbor je na današnjem srečanju pregledal vso pošto, ki je v preteklem času prispela preko kontaktnega obrazca. Pošiljateljem se zahvaljujemo za sporočila in v nadaljevanju podajamo odgovore in nekatera pojasnila v zvezi z vašimi vprašanji.

Odločno zavračamo namigovanja, da je naš UNI ORG nastal kot predvolilno trobilo rektorja Rebolja. Naš UNI ORG je nastal zato, ker je takratno vodstvo na Univerzi odpuščalo naše sodelavce in tajkuniziralo našo Univerzo. Dr. Rebolj ni bil nikoli v naših vrstah in lahko se strinjamo s prejetim zapisom, da ni (bil) sposoben voditi Univerze. Prav tako ni sprejel ponudb nekaterih članov organizacijskega odbora, da bi aktivno prispevali k uresničevanju zastavljenih ciljev. Še več: odpovedal se je nekaterim svojim najožjim sodelavcem: Teodor Lorenčič, Zdenko Zorič in Mojca Jež Gole so morali oditi.

V pismu smo bili pozvani, da komentiramo kopijo naše ideje v obliki univerzitetnih novic, ki je nastala pred letošnjimi volitvami rektorja. Prevladalo je mnenje, da zavračamo ustanavljanje spletnih portalov za potrebe diskreditacije v predvolilnem času. V tem smislu podpiramo dr. Rebolja v njegovih prizadevanjih, da se neosnovane in žaljive obtožbe umaknejo. Istočasno želimo izpostaviti razliko z našim projektom, kjer je bil UNI ORG ustanovljen z jasnim ciljem odstraniti Ivana Rozmana, Boštjana Brumna in Mitjo Kotnika ter tako osvoboditi našo Univerzo.

Poslanstvo univerzitetnih novic naj bi bilo kritično spremljanje vodstva Univerze v Mariboru. Menimo, da se bo v kratkem izkazalo ali je bil to res samo projekt novega rektorja dr. Igorja Tičarja, s katerim se je povzpel na rektorski prestol. Prvi pokazatelj bo ocena prvih sto dni vladavine dr. Tičarja, ki so jo obljubili v uredništvu novic. Organizacijski odbor uredništvo novic poziva h komentarju naslednjega:

  • rektor dr. Tičar je za najožjega sodelavca izbral dr. Marka Jesenška, ki je glavna stranska zvezda UNI ORG

  • rektor dr. Tičar je za dekana Fakultete za turizem imenoval dr. Boštjana Brumna, ki je glavna zvezda UNI ORG

  • rektor dr. Tičar najožjega sodelavca dr. Jana Žana Oplotnika ni pozval k odstopu, kakor je storil za dekana dr. Klavdija Logožarja, čeprav je sindikat zahteval odpoklic obeh

Ocenjujemo, da ni realnih možnosti, da bi se Mitja Kotnik vrnil na Slomškov trg 15. Ob tem še menimo, da je Mitja Kotnik preveč bister, da bi s svojimi podatki registriral domeno univerzitetnih novic.

Soglašamo z mnenjem, da obstaja možnost, da se bo v zgodbi rektorja dr. Igorja Tičarja v nekem trenutku pojavil dr. Ivan Rozman in obljubljamo, da tega na naši strani ne bomo spregledali.Organizacijski odbor
www.uni-mb.org